Malzemeler
1 su bardagı şeker
1/2 su bardagı su
1 yemek kaşığı glikoz (Glikozu ne kadar fazla konulur ise, saydamlık derecesi o kadar artar. Bu nedenle %40–50 oranında glikoz koyabilirsiniz.)
Matlaşmayı onlemesi icin 3–4 damla limon suyu
Limon ya da portakal kabuğu rendesi
Tercihen kırmızı veya sarı gıda boyası

Yapılışı
Şeker, su, glikoz kaynatılır. İcine 3–4 damla limon suyu, portakal ya da limon kabuğu rendesi eklenir ve bu karışım 10 dakika kaynatılır. İcine kırmızı ya da sarı gıda boyası eklenir. Karışımın şeker kıvamına geldiğini anlamak icin su dolu bir bardağın icine karışımdan bir kaşık damlatılır. Eğer damla boncuk gibi sert kıvama gelirse kıvamı tutturmuşuz demektir. Altını kapattığımız karışımdan, yağlı kÂğıt serilmiş tepsiye birer kaşık dokulur, isteğe gore kalp şekli verilir ve ortalarına kurdan batırılır ve lolipoplar soğumaya bırakılır.