Sut, irmik, vanilya aroma, tereyag ve seker tencereye konur. Karıstıra karıstıra kay*natılır. Koyulasınca yumurta sarisi eklenir, tekrar 1 dak kaynatilir ve atesten alınır. karisimi islatilmis kaliba veya borcama dokulur.

irmik tatlinin usutune esit sekilde dokun, tamamen ilidiktan sonra strec folyo ile kaplayip buzdolabinda sogutun. uzerine hindistan cevizi serperek, dilimlip servis yapin.

irmik tatlisi icin:
1 litre sut
1 paket vanilya
10 corba kasigi irmik
10 corba kasigi seker (arzuya gore daha az veya cok)
1 yemek kasigi tereyag
1 yumurta sarisi

şeftali peltisi icin:
2-3 tane şeftali
yarım su bardag seker
yarım kucuk cay bardagi su
2 yemek kasigi nisasta

kucuk bir tencereye ezilmis veya blenderden gecmis şeftali, yarım su bardagi seker, 2 yemek kasigi nisasta ve yarım cay bardagi su ile pisirin. pelte baya kati olmaya baslayinca atesden alinve 2 dak devamlı karistirin.