Merhaba Arkaaşlar.
Uzun yıllardır Siteleri olan Biriyim her site sahibi gibi Yuksek hitli site yapma girişimlerim oldu. 2011 li yıllarda başladığım bu işlerde her donem yeni yeni şeyler oğrendim. SEO denilen olayın bir yazılım yada program olmadığını. SEO denilen olayın tamamen Google kriterleri olduğunu son 1,5 yılda oğrendim.

Arkadaşlar Site işlerine ilk girdiğimde seo uyumlu paketler seo uyumlu makaleler vs...vs... Bunlar hep kısa vadede cozumler oldu bir anda tepetaklak oldum konuyu sorduğum kişiler ise bana google dalgalanması sandbox guncellemesi dediler. Bu yonde araştırmalar yapmaya başladım neydi bu google dalgalanması sandboxe , penolized penquen .. En başta bunların araştırmasını yaptım aslında bunlar tamamen google kriterleriyle alakalıydı işte SEO da burda başlıyor Google`den bahsediyoruz milyon dolarlık binlerce uzmanın calıştığı bir kurumdan boylesi bir kurumun kriterlerinin olmaması gibi bişey imkansız.. Bizim SEO guclensin ust sıralara girelimdiye aldığımız paketlerden haberdar olmamaları imkansız bunları cok kolay tespit eden sitemleri mevcut işte bu yuzden yaptırdığımız SEO calışmaları bir sure işe yarayıp sonrasındaki ilk yada bilemedin iki ve ucuncu guncellmede hit kaybı yaşıyoruz kısaca google bizi farkediyor ama bu farkediş kotu anlamda bir farkediş oluyor. yuzlerce site sahibinin aynı kişiden aldığı seo paketlerini anlıyor goruyor bu yuzlerce kişi arasında aynı sektorden muhakak 1 yada fazla kişi muhakkak oluyor işte butun bunlar bizi adım adım icinden cıkılmaz durumun ilk evresine sokuyor sonrasındaki surec site ana sayfa ban katagori ban sandbox penaltı penguen cezalarına kadar goturen surec..

Baştada belirttim milyon dolarlık bir sistem var karşınızda ve bu sistemin kriterleri var Yapıcağımız ilem google`nin kriterlerine uyum sağlaması boylelikle googledeki ilk + puanınızı alıcaksınız. Bundan sonrası tamamen sizde bitiyor Googleyi aldatmaya yonelik hareketlere girmediğiniz surece Siteniz adım adım istediğiniz yerlere gelmeye başlıyor cunku google sizi bu sefer iyi anlamda gordu bu iyi anlamdaki goruşu kotuye cevirmemek icin yanıltıcı işlemlere girmemelisiniz sabredip iceriklerinizi eklemeye Sosyal medya paylaşım alanına yonelip ben burdayım sitemle ilgileniyorum mesajı vermelisiniz.

Dediğim gibi Sitenizi google kriterine optimize ediyoruz -- iyi guzel diyorsunda google sitemizin google kriterlerine uygun olup olmadığını nasıl anlıycaz.. Altta verdiğim Linkten Kontrol ederek başlayın
https://developers.google.com/speed/.../insights/?url
site adresini girdikten sonra analiz diyin hem mobil hem masa ustu değerlerine bakın bu değerler %65 altındaysa once gene altta verdiğim adresden google cezası varmı yokmu diye kontrol edin
Google Sandbox and Penalty Checker Tool
Linke tıkayıp site adresinizi girdiğinizde resimdeki gibi kırmızı yazı ile sonuc cıkarsa artık iteniz icin yapılcak bişey yoktur.. Siteniz cezalı ise ne kadarda duzeltme işlemi gercekleştirilirse gercekleştirilsin sonuc değişmiycektir..

Sitenizi kontrol Ettiniz sandbox penaltı gibi cezanız yok kriter analizinide yaptınız değerleriniz iyi cıktı ama bu seferde hit yok beklediğim it gelmiyor diyorsanız Googleyi acıyorsunuz arama kısmına site:siteadi.com yazıyorsunuz 1-10 sayfa arasına bakın katagorileriniz ana sayfanız hepsi tam anlamıyla indexlenmişmi indexler arasında 10 katagoriden sadece 2-3 tanesini goruyorsanız Yanlış giden birşey var demektir bunlar cok farklı işlemler olabilir.. Sitenize biri girmiş seo ayarlarıyla oynamış olabilir katagorileri indexleme demiş olabilir, Yada siz seo ayarlarını yaparken bunu gozden kacırmış olabilirsiniz. Yada en kotusu Sitenizin gozukmeyen katagori kısımları ban yemiş olabilir. Sonuc 1-2 ise cozulebilir ama sonuc katagori bansa cozulemez..

Evet dostlar Yukarda bahsettiğim işlemlerde eksiklik yok fakat Google kriterleriniz Duşukse kriter değerlerinizi yukseltiyoruz bunu sadece 50tl gibi bir ucrete yapıyoruz işi alımını yapmadan once yukarda belirttiğim işlemleri sırasıyla yapın ban ceza almış siteye yaptırmak paranızı cope atmakla eşdeğerdir. Siteniz var Hiti arttırmak istiyorsanız Hitin en onemli kaynağı Google`ye ihtiyacınız var ve google kriterleride olmazssa olamzınıdır..

Değerlerinizi ciddi bir dereceye getiriyoruz Resimdeki Gibi

Bu işlemi yapmak Sadece 50tl bu işlemleri yaptırmak istiyorsanız bana ozel mesaj atın birlikte sitenizi değerlendirelim eksiklerine bakalım bu işlemin işe yarıyıp yaramıycağını birlikte analiz edelim.
İş alındığı gunun 1 sonrası gun başlar min 1 gunde max 1 haftada teslim edilir..
Saygılar bol kazanclar..