Alıntı: http://yagmurkokusu.blogcu.com
hamur icin;
1 su bardağı ılık sut
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yumurta
1 cay kaşığı şeker
1 cay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı yoğurt
aldığı kadar un
instant maya
sos icin:
3 domates rendesi
1 yemek kaşığı domates salcası
1 cay kaşığı kimyon
1 cay kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı fesleğen
4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı ketcap
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
ust malzeme:
mantar konservesi
mısır
kaşar peyniri
hamur yoğrulduktan ve mayalandırıldıktan sonra ikiye ayrılır ve her parca yarım santim kalınlıgında acılır,kenarları biraz daha yuksek olacak şekilde yağlanmış tepsiye yerleştirilir.( bu miktarda hamurdan orta boy 2 tepsi cıkıyor)uzerine sos malzemeleri iyice cırpılarak surulur.kaşar rendesi serpiştirilir ve ust malzemeleri konulur,250 derece ısılıtılmış fırında pişirilir,fırından cıkarmadan 5 dk kadar once uzerine tekrar kaşar rendesi serpilir.afiyetle yenilir
