Lezzetli ve Denenmiş Aynı Zamanda Pratik ve
Kolay Tariflerimden biri.. http://www.yemeksepetimcom.tr.gg

.

Hamuru icin :
- 1 cay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 su bardağı un
- 1 yumurta (akı hamura - sarısı uzerine)
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
İci icin :
- 1 su abrdağı lor yada beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Lor ve kırmızı pul biber karıştırılarak ic harc elde edilir. Un, sıvıyağ , yoğurt,
yumurta akı, tuz ve kuru nane iyice yoğurularak orta yumuşaklıkta bir hamur
elde dilir. Hamuru oklava 1-2 cm kalınlığında acın. Sonra azğı fazla buyuk
olamayan bir su bardağı ile hamurdan yuvarlak parcalar bolun. Ortaya cıkan
yuvarlak parcaların icine hazırladığınız ic harctan koyarak ortadan 2 ye D şeklinde poğacaları kapatın. Ve catalla uclarını birleştirin. Yağlanmış fırın tepsisine dizilen poğacaların uzerine ayırılan yumurta sarısı surulur. 160 derece ısıtılmış fırında uzerleri kızarana kadar pişirilir.