hindistan cevizi sevenler icin
Hamuru İcin:
1 kahve fincanı kakao
2 yumurta (birinin akı ic malzemesine)
250 gram margarin
2 kahve fincanı pudra şekeri
1 pkt kabartma tozu
1 pkt vanilya
Aldığı kadar un
İcine:
2 su bardağı hindistancevizi
2 cay bardağı purda şekeri
1 yumurtanın akı (hamur malzemesinden alınacak)
Ust Susleme İcin:
1 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı şeker
1 su bardağı sut (birazı su olursa parlaklık verir)
Un dışında tum hamur malzemesini karıştırın.Un azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edin.Ayrı bir kapta hindistancevizi, yumurta akı ve şekeri karıştırın.Hamurdan kucuk parcalar kopartarak yuvarlayın ve mumkun olduğunca ince olmasını sağlayarak icini acın. İc malzemeden koyarak hamuru kapatın. Kapalı yeri alta gelecek bicimde yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fazla basık olmasınlar. Yuvarlak formu korumaya dikkat edin.180 dereceli fırında kurabiyeleri pişirin.Ust susleme malzemelerini karıştırarak pişirin ve soğumaya bırakın.Soğuyan kurabiyelerin uzerini soğuyan ust susleme malzemesi ile susleyin.