un su ve tuzla hamur yoğurulur.dinlenmeye bırakılır.bi tencerede tavuk etleri haşlanır.başka bi tencerede soğanlar kavrulur,salca koyulur ve buyuk ama ince doğranmış patatesler kavrulur.uzerine haşlanan tavuğun suyu dokulur ve pişirilir.hamurlar tepsiye gore alt katına 2 3 bazı fazla olmak şartıyla bazılanır.her acılan yufkanın arasına margarin ve sıvıyağ karışımı surulur.tepsinin alt kayına konacak bazıların hepsi bittiğinde gul boreği gibi kıvrılıp bi kenara alınır ve dinlendirilir.ust katıda aynı acılır ve sarılıp dinlenmeye bırakılır.alt kat hamurunu elmalı tart gibi hamur dışarı cıkacak şekilde karıştırmadan acılır ve tepsiye konur.hamurun ustune haşlanan tavuklar yerleştirilir ve onunda uzerine patatesli karışım dokulur.ust kapağı biraz kucuk acık acılırki, al katta buyuk acılan hamur ust kapağına kıvrılarak kapatılır.180 derece fırında 1 saati geckin pişirilir.uzeri kızarınca teleşlanmayın.yanmıyo.pişme suresi oldukca uzun ama beklemeye değer ))

oklava
acmak icin geniş puruzsuz masa veya duz yuzey
acılan hamurları koymak icin sini

tepsinin buyukluğune gore
hamuru icin:
un
su
tuz

ic harı icin:
tavuk

patatesli harcı icin:
patates
soğan
salca
tuz
karabiber
kırmızıbiber
haşlanan tavuğun suyu

cok fazla el yormuyo.hamur acmasını bilenler yarım saat icinde yapıp bitireceklerdir