Erkek İnfertilitesi Sperm azlığı ve morfoloji
Tüp Bebek0 Mesaj
●2 Görüntüleme
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Sağlık
- Tüp Bebek
- Erkek İnfertilitesi Sperm azlığı ve morfoloji
-
23-09-2022, 04:47:08Selam kızlar forumda yeniyim sizlerden destek ve onerilerinizden faydalanmak icin konu acmaya karar verdim. Oncelikle 1 yıldır evliyiz fakat 8 aydır deniyoruz. Yaşım 27 Benim ilk adet olduğumdan beri adet duzensizliğim vardı ve 40 45 gunde bir olurdum max ve kilom 60 ı hic gecmemiştir kilo ve tuylenme problemim hic olmadı ama cok kolay kilo alıp veriyorum. 4 5 Kilo verdiğimde 35 gunde bir adet olurdum. Hamile kalmak icin doktor kontrolunde olacağımı hep duşunurdum zaten oylede oldu. Doktor hormonlarıma baktı ve sadece d vitamini eksikti onuda ilaclarla hallediyoruz. Yani onemli bir sıkıntım yok cok şukur. Sonra eşiminde spermlerini incelemek istediklerinde ileri hızlı 0, ileri hareketli 13ve sperm sayısı 31milyon cıktı morfoloji ise %1. Doktor sperm sayısının normalin biraz altında olduğunu soyluyor. Bana hsg filmi cektirmemi soyledi cektirdim anormal bi durum yok. Bu ay hsgden dolayı korunuyorum. 3 ay deneme yaptıktan sonra aşılama değilde mikroenjeksiyon ile tup bebeğin daha kesin sonuc olduğunu soyledi. Benim gibi bi durumla karşılaşan var mı yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada eşimle beraber keciboynuzu ozu ve bal zencefil corek otu tarcın karışımı yiyoruz.