1

Tencereye margarini ve suyu ekleyip kaynatalım. Margarin eridiğinde unu
ekleyip hızla ve surekli ka­rıştırarak koyu bir hamur kıvamına gelene dek pişi-
relim. TencereyY’Âteştenalıp hamuru soğutalım. Yu­murtaları teker teker ve
yoğurmaya devam ederek ekleyelim. Hamurdan yumurta iriliğinde parcalar
koparıp silindirik veya yuvarlak şekiller vererek margarinle hafifce yağlanmış
tepsiye aralıklı dize­lim. 5 dk. onceden ısıtılmış 140° ısılı fırında hamur­ların uzeri
pembeleşip kuruyana dekpişirelim. (Fı­rından almadan hamurlardan birine
dokunarak ku­ruyup kurumadığını kontrol edin. Yeterince pişmeyen hamurlar
fırından aldıktan sonra cokerler.) Pastayı fırından cıkarıp soğutalım. Bu sırada
ara kremasını hazırlayalım. Tencereye unu, sutu, şe­keri ve kakaoyu alalım, ağır
ateşte ve surekli karıştı­rarak uzeri goz goz olana dek pişirelim. Kremayı
ateşte’n alıp yarım dk. mikserle cırpalım. Pastaları ikiye keselim. Alt parcalarının
uzerine bir tatlı kaşı­ğı krema surelim. Ust parcayı kremanın uzerine ka­patalım.
Tencereye kucuk parcalar halinde margari­ni, kremayı, rendelenmiş bitter
cikolatayı alalım. Cok kısık ateşte cikolata eriyene dek karıştırarak pi­şirelim ve
ateşten alalım. Cikolata sosunu ekler pas­taların uzerine gezdirelim.
Buzdolabında birkac sa­at beklettikten sonra servis yapalım.

4 YUMURTA
100 GR. MARGARİN
1 SU BARDAĞI UN
1 CORBA KAŞIĞI UN
1 SU BARDAĞI SU

ARA KREMASI
1,5 SU BARDAĞI SUT
2,5 CORBA KAŞIĞI UN (TEPELEME)

CİKOLATA SOSU
50 GR. MARGARİN
100 GR. KREMA
200 GR. BİTTER CİKOLATA
1 CAY BARDAĞI ŞEKER
1 CORBA KAŞIĞI KAKAO