Haroset sefarad mutfağının tatlısı. Pesah, yani hamursuz bayramlarında yapılıyor. Matsanın uzerine surup yiyebilirsiniz, marmelat gibi ama biraz da aşure gibi.

İcinde kuş uzumu, kuru uzum, hurma, elma, portakal, kuru kayısı, ceviz falan var. Tam bir meyve şoleni yani. Aşureye benziyor dediğim gibi. Butun bu malzemeleri kırmızı şarap ile pişirin. Sonra pure haline getirin. Cok lezzetli oluyor.

Malzemeleri birer fincan olarak koyun (hurma haric, o iki fincandan biraz daha fazla) ceviz bir fincanın dortte ucu kadar, bir portakalın suyu (rende yapıp da kullanabilirsiniz), iki tane de doğranmış elma. Malzemeler kucuk kucuk doğranmış olsun. Kırmızı şarabı da iki fincan olarak kullanın.

Afiyet olsun