Tatar mutfağından bir ekmek turu aslında ama Eskişehir'de de oldukca bilinen bir tarifmiş.. Muthiş
doyurucu ve cok lezzetli. Misafir ikramlarında cayın yanına cok yakışıyor.

Yaş mayayı, ılık suda, toz şekeri de ekleyerek eritiyoruz.
İc harı icin; Başka bir kapta, soğan,sivri biber ve domatesleri cok kucuk doğrayıp, kıyma, tuz ve
baharatlarla karıştırıyoruz.

1 adet yaş maya
1 su bardağı ılık sut
1 cay kaşığı toz şeker
1 su bardağı zeytinyağı
2 cay kaşığı tuz
Ortalama 1 kg un
Su
İc harcı icin:
Yarım kilo dana kıyma
3 domates
5-6 sivri biber
3 orta boy soğan
karabiber,tuz,pul biber

Mayalı sutu yoğurma kabına alıp, unu ve tuzu ekliyoruz. Elimize YAPIŞACAK kıvama gelene kadar
su ekleyip, karıştırıyoruz. Hamuru toparlamak icin un yerine 1 su bardağı zeytinyağımızı
kullanıyoruz..Bu sefer elimize "yapışmayacak" kıvama gelene kadar yemek kaşığıyla zeytinyağı
ilave edebiliriz. Hamuru toparlayıp bırakıyoruz.
Not: Hamurumuz yağlı bir hamur olduğundan kulak memesi kıvamında olmayacak. Nemli,yağlı, ele
yapışmayan bir kıvamda olacak.. Cıvık da değil, poğaca hamuru gibi de değil yani...

Yuvarlak bir tepsi kullanırsanız daha hoş olur, ben normal fırın tepsimi kullandım.
Tepsimizi hafif yağlıyoruz.
Hamurdan bir sıkımlık toplar koparıp avuc icimizden taşmayacak buyuklukte acıyoruz. Ortasına
tepeleme 1 yemek kaşığı harcı koyup, kenarlarını buzerek top haline getiriyoruz. Buzulen kısım altta
kalacak şekilde, tepsimizin şekline gore yerleştirmeye başlıyoruz. Butun hamur bitene kadar
devam...
Topların ustunu bir fırca yardımıyla bolca zeytinyağı ile yağlayıp, ısıtılmış fırında, 180 derecede ustu
kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından cıkardığımızda ekmek sular gibi su serpip, ustunu kapatarak
dinlendiriyoruz.

Afiyet şeker olsun)