Bir gun buraya girip hikÂyemi yazmak gelir miydi aklima? Hayal bile edemezdim..

İlk yıl cocuk dusunmedik.(o zamanlar duşunmuyoruz diyordum ne haddime veren Allah).Daha sonra birşeyler ters gitmeye başladı korunmayi biraktigim anda hamile kalirim saniyordum ama olmadi bir sonraki ay olur dedim sonraki, sonraki derken endişelerim iyice artti.Bu arada benimle birlikte evlenen herkes hamile kalmisti arkadaşlarım komsularim herkes gobuslerini yaristiriyor surekli hamile muhabbetleri aciliyordu ve tabiki malum soru canim siz duşunmuyor musunuz? Hayir demekle yetiniyordum icim cız ederek .kayinvalidemgil ayri bir baski Kuruyor her gun falinda hamile cikiyordum, her gun ruyasida hamile olarak goruyordu beni falancanin gelinide hamile tarzında şeyler soyluyordu her gun iyice kafaya takmistim neden benim olmuyor? Doktora gittim yumurta geliştirme ilaci verdi gonderdi birde folik asit cok umutlanmistim bir kac ay icinde olur saniyordum olmadi.Başka bir doktora gittim yumurtaların gayet iyi boşuna hormon yuklenmissin tahlil yapmadan nasil verdi o ilaci sana dedi tekrar bir suru tahliller fsh, tsh, ve rahim filmi istedi.Allahim nasil zor o rahim filmi bayiltmadan cektiler olmadi sivi gitmiyordu tekrar tekrar cektiler ve sonuc sag tupum kapaliydi ben ilacla cozulur derken doğal yolla olmasi cok duşuk ihtimaldi.Bu arada ofis histeroskopi ameliyati oldum.Zaman akip gidiyordu cevredeki duyarsiz insanlar cocuğundan başka konuşacak birşey bulamayanlardan bikmistim artik ..tek tupum acikti tek umudum oydu yumurtlama gunlerini takip ediyorduk ama her ayin sonunda husran bir umutla hamilelik testi alip gozyaşlarıyla boğulmam bir oluyordu 2 yıl boyle surdu. Olmuyordu bebeğim benim .nasil olduysa oylesine bir tup bebek merkezine goruşmeye gittik filmlerimi gosterdim aci gercek yuzume birkez daha carpti iki tupumde kapaliymis megersem. doğal yollardan cocuğum olmazmis. dunyalar basima yikildi ben ilacla tedavi olur diye beklerken tup bebekten başka yolum yoktu ama para da yoktu..2 ay duşundukten sonra ailemin desteğiyle tup bebek yaptirdik yasim kilom yumurta sayim cok uygundu en verim alacak hasta bendim doktorum cok umutluydu..tabi bu bolumden cikmiyordum ben benimle birlikte tup bebek yaptiranlari yumurta toplama,transfer gunu sayiyordum birlikte tutunmasini kolaylastirir diye kabak cekirdegi,ananas yemeği buradan oğrenmiştim tuvaletten tuvalete kalkiyordum cok iyi bakiyordum kendime bu sefer olacaktı inaniyordum..kan tahillini vermeye gittim ve o 2 saat bana 2 yil gibi gecmek bilmedi arayan soran yoktu tekrar gittik hastaneye maalesef Ol-MA-DI!! Neler hissetgimi yazamiyorum bile kelimeler anlatamaz. 3 Embriyo transfer edilmişti ucude tutmadi.diğer 2 sini dondurduk..neden tutmadi hani en verim alacaginiz hasta bendim neden? neden???? acaba rahminde mi birşey var dedim doktora ve histeroskopi ameliyati istedim.onceden ofis histereskopi oldum icin doktorum pek yanasmadi ama iyikide istemiştim evet rakimde cokme varmis kalp seklinde.Ve ameliyattan 2 ay sonra dondurulmuş embriyo transferi yapildi sonuc hamileydim dunyalar benim oldu derken mutluluğum bir ay surdu bebeklerim duştuler..O gun olmek istedim ses tellerim parcalanircasina agliyordum ben duşuk yapip ağlarken yan odayi suslemişlerdi bi bebek doğmuştu o kapiya bakarken icim cız etti o kareyi hayatim boyunca unutamam. Yaşamamin bir anlami yoktu.
Tekrar bir yikim daha olmuyordu iste tup bebeklede olmuyordu daha yaptiracak gucumuzde yoktu Allahim ben ki cocuklugumdan beri apartmandaki bebekleri toplayip bakan, benim cocuğum olmuyordu..son umudumuda kaybetmistim sinir krizleri,sabaha kadar uyumuyor her gun bir paket sigara iciyordum psikolojim iyice bozulmuştu..boyle yasamayi kabullenmem hayata donmem lazimdi.
Aylar gecti hamilelik fikri iyice kafamdan cikmiti icimden cikmasada. Başka şeylerle meşgul ediyordum kendimi..Bi ay adetim gecikti ama normal biseydi duşukten sonra hep duzensizdi ve hep geciriyordu zaten aldirmadim.Bi aksam canim cok sıkkndı sigara almaya ciktim karsida eczane vardı bir şey beni cekti oraya test aldim ve pişman oldum yine husran olacaktı bosuna alip kendimi uzecektim.2 gun daha gecmişti dolaba koymuş unutmustum gayriihtiyari actigimda onume duştu yapiyimda atiyim şunu kalksin ortadan dedim umutsuzca yaptim testi bakmıyorum bile makyajimi sacimi yaptim daha sonra gozum ilisti 4 yil aradan sonra ilk kez cift cizgiyi gormuştum hemen hastaneye koştum ve hamileydim ustelik doğal yolla ve benim tuplerim kapaliyken bu imkansizdi..Ama Allah varken imkansiz diye birşey yokmuş.kahverengi dallarda rengarenk cicekler cikaran o değil mi hic beklemediğimiz anda cicek actı umutlarim.şimdi baktikca hergun şukrettiğim bir oğlum var.Umarim hikayemle biraz su serpmisimdir yureginize .Biliyorum ne desem bos. bende okuyunca bana olmaz boyle şeyler diyordum.Demem o ki tum herşey imkansiz gelsede asla umudunuzu yitirmeyin.Olmayacak şeyleri dolduran rabbimdir. Hoşcakalin..