Detaylı anlatım ve resimler icin aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz
mantarlı etimek tarifi
MALZEMELER
· Mantar
· Soğan
· Karabiber
· Tuz
· Krema
· Yağ
· Etimek (tuzsuz)
· Kaşar peyniri
YAPILIŞI
Soğanları kucuk kucuk doğrayıp yağda kavurun,sonra mantarlı da kucuk kucuk doğrayıp soğana ilave edip kavurmaya devam edin, suyunu cekmemesi gerekiyor .Daha sonra kremayı ekleyin ,ekledikten sonra 1 -2 dakikadan fazla beklemeyin hemen alın ateşten .tuzu ve karabiberi ekleyin .
Etimekleri kare bir borcama dizin, etimekleri harcın suyu ile kuru yeri kalmıcak şekilde ıslatın, eğer harc yetmezse ayrı bir kaba sut koyup onunla ıslatmaya devam edin ,etimeklerin yumuşaması lazım .Daha sonra harcı etimeklerin uzerine eşit şekilde boluşturun,uzerlerine kaşar peyniri rendesini ekleyip 180-200 dereceye ayarlanmış fırına verin ,uzerindeki kaşarlar kızarana kadar bekleyin sonra fırından cıkarın .Sıcak servis yapabilirsiniz .
AFİYET OLSUN !