Zencefil ve tarcını sevenler mutlaka denemeli.
Ben hamurun yarısını şekil verip buzlukta sakladım. Misafir geldiğinde 10 dk. da hazır taze kurabiyelerim oldu

Malzemeler:
1- 120 gr eritilmiş tereyağı
2- 100 gr toz şeker (pudra şekeri de olabilir)
3- 120 ml pekmez (yarım su bardağı kadar)
4- 1 yumurtanın sarısı
5- 2 su bardağı un
6- yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
7- yarım tatlı kaşığı karbonat
8- yarım tatlı kaşığı tarcın
9- 1 silme tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
Yapılışı:
Eritilmiş tereyağı ile şekeri cırp
Pekmezi ve yumurta sarısını ilave et cırp
Un, kabartma tozu, karbonat, tarcın, zencefili ekle.
Unlanmış tezgahta yarım cm kalınlığında ac.
Kurabiye kalıplarıyla şekil ver.
Onceden ısıtılmış 175 derece fırında ilk tepsiyi 11 dakika, ikinci tepsiyi 8-9 dk pişirin.