Malzemeler

1 su bardağı yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 adet yumurta 1 silme cay kaşığı tuz Yarım paket kabartma tozu 1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke 4,5 su bardağı un Ayrıca: ceviz ici
Uzerine surmek icin: tereyağı ve zeytinyağı karışık
Şerbeti icin

3.5 su bardağı su 3.5 su bardağı şeker Ceyrek limon suyu

Dilber Dudağı Tatlısı Nasıl Yapılır?
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur elde edin. Hamuru 24 eşit parcaya bolun. Her parcayı yuvarlayıp bir tepsiye dizin. Uzerini ortup 1 saat kadar bekletin. Dinlenen hamurun 12 parcasını teker teker nişasta serperek tabak buyukluğunde acın. Aralarına nişasta serpip ust tuste koyun. Hamur katlarının acarken ayrılmaması icin elinizin ayasıyla her yerine orta sertlikte bastırarak biraz buyutun. Daha sonra merdaneyle her yone acma hareketleri yaparak, orta buyuklukte bir tepsi kadar buyutun.(4-5 mm. kalınlığında olacak) Actığınız hamuru ince ağızlı bir su bardağı veya kalıp ile yuvarlak olarak kesin. Her parcanın icine ceviz koyup ağzına bastırmadan hafifce kapatın ve tepsiye dizin. Tepsiye sığmazsa sıkıştırarakta yerleştirebilirsiniz. Uzerine bolca yağ surup 200 derecelik onceden ısıtılmış fırına surun. Kızaran tatlıları fıından alıp soğumaya bırakın. Şerbeti hazırlayın. Orta kıvamda bir şerbet olmalı. Şerbeti ılık olarak tatlının uzerine dokun. Tarif cahideden yapması bendendi