İster yazın ister kışın keyifle tuketeceğiniz bir tatlı.




bu da alıntı resim


Ben muhallebi hazırlama kısmında bayağı zorlandım. Acemi olduğum icin yağda unu kavurduktan sonra topaklanmadan sutu eklemek ve surekli karıştırmak zor geldi. Sık sık cırpıcı kullanmak zorunda kaldım bu yuzden. Tavuk goğsune birazcık erimiş dondurma kattım daha hoş bir tadı oldu.

500 gr. tel kadayıf
2 su b. ceviz
2 su b. tozşeker
125 gr.tereyağ
1 cay k. tarcın
1 lt. sut
1 su b. un
1 su b. tozşeker
125 gr.margarin
vanilya

Tencereye 125 gram margarini alıp eritin. Uzerine 1 su bardağı unu ekleyerek kavurun.Un kavrulduktan sonra uzerine 1 litre sutu azar azar ekleyin ve 1 su bardağı toz şekeri ilave ederek pişirin.

Yarım kg.tel kadayıfı ince olarak kesin. İsterseniz elinizle de parcalayabilirsiniz. Kadayıfı tavaya alın.Uzerine 125 gram tereyağ ilave edin ve karıştırın.Tereyağ cok hoş bir tat veriyor.

Uzerine 2 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı iri kıyılmış cevizi ilave edin. Devamlı karıştırarak kadayıfı kavurun.Son olarak tarcınını ekleyin.

Dikdortgen bir kalıba tel kadayıfın yarısını zemine alın uzerine pişirdiğiniz tavuk goğsunu ilave edin ve tekrar kalan tel kadayıfı uzerine ekleyin. Ustu altı kıtır ici yumuşacık tavuk goğsu.

Afiyet olsun