Cok guzel gorunuyor...
On hazırlık olarak hindi etini bir kaba alıyoruz.
İcine soya sosu, fesleğeni, pulbiberi, karabiberi, sarımsağı, sıvıyağı katıp hepsini karıştırıyoruz.
Yarım saat bu karışımda bekletiyoruz.
Pirinci bir kaseye alıyoruz.
İcine bir yemek kaşığı tuz atıp kaynamış su ile bir saat ıslatmaya bırakıyoruz.
Bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz.
Pirincleri yıkayıp suzuyoruz.
500 gr hindi eti (kuşbaşı)
2 yemek kaşığı soya sosu
1 tatlı kaşığı fesleğen (reyhan)
1 cay kaşığı pulbiber
1 cay kaşığı karabiber
2 diş sarımsak (rende)
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Pilav icin:
2 su bardağı baldo pirinc
3 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı nohut (haşlanmış)
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Tencereye ilave edip kavuruyoruz. (Pirincler birbirine yapışmayacak kıvama gelene kadar)
Uzerine kaynamış sıcak tavuk suyunu ilave ediyoruz.
Haşlanmış nohutu, tuzu ilave edip kısık ateşte pirincler suyunu cekinceye kadar pişiriyoruz.
Soslanmış hindi etlerini bir tavaya alıyoruz.
Hindi etleri saldıkları suyu cekinceye kadar kısık ateşte pişiriyoruz. (Tuz atmıyoruz soya sosu tuzlu olduğu icin)
Kek kalıbına veya herhangi bir kaseye once hindi etlerini koyup duzeltiyoruz.
Uzerine pilavı koyup bastırarak duzeltiyoruz.
Servis yapacağımız tabağa ters cevirip servis yapıyoruz.