ailecek krepe bayiliyoruz
her turlusunu yeriz
bu tarifide bi kere gormusdum ama nerde hatirlamiyorum
denemek bugune nasipmis
sunumuda tadida harika
oncelikle krep malzemesi bir guzel cirpilir
daha sonra tavada bir kepce kadar harc dokulup krepler pisirilir birer birer
ve sogumaya brakilir
pilavida pisirmeyi herkez bilir
ben bezelyeli havucuda daha suyunu cekmeden ilave ediyorum ve kapagini hafif acik brakarak
kisik atesde pisiriyorum
suyunu cekmeye yakin altini kapatip
guzelce karisdirip kapaginida tamamen ortup
dinlenmeye brakiyorum
krep malzemesi:
3adet yumurta
3su bardagi sut
8yemek kasigi un
yarim cay kasigi kabartmatozu
biraz siviyag
karabiber
pulbiber
tuz
pilav malzemesi:
2su bardagi sari pirinc
4su bardagi sicak su
1kutu konserve havucbezelye
tereyagi
siviyagi
tuz
kucuk bir kase alip
krepi icine dosuyoruz kenarlari tasicak sekilde
ve kepce yada yemek kasigiyla pilavdan
dosuyoruz icine
daha sonra tasan kenarlari ice dogru bitistirip tamamen kapatiyoruz
yagli kagit serilmis firin tepsisine
ters sekilde koyuyoruz
islem bitene kadar dvm ediyoruz
en son servisden once
isitilmis firina veriyoruz
hepsi bukadar canlarim
affiyet olsun