Bodrum Mutfağı

Ege'nin şirin illerinden Muğla'nın yine aynı şirinlikteki ilcesi Bodrum,bildiğiniz gibi her yıl turist akınına uğruyor. Ama biz bu sefer, bolgenin,turizm ile ilgili artılarından bahsetmek yerine mutfağına şoyle bir goz atacağız.

Bolge Mutfağı ozellikleri

• Bodrum Mutfağı'nda en sık rastlanılan yemekler, baklagiller ve sebze ceşitleri ile yapılanlardır.
• Sebze, yabanıl bitkiler, deniz urunleri ve zeytinyağlılar mutfakta onemli bir yeri vardır.
• Kızartma, salata ve tatlılarda patlıcanı sık kullandıkları gorulur.

Cokertme kebabı
Bu Gorsel Silinmiş veya Bulunamadı! Malzemeler:
500 gr dana bonfile, 5 adet patates, 50 gr tereyağı, 150 gr yoğurt, 1 demet roka, 4 diş sarmısak, sıvıyağ, karabiber, kimyon, kırmızı pul biber, nane, tuz, kızartmak icin sıvıyağ

Yapılışı:

Patatesleri soyup rendeleyin ve bol suda nişastaları gidene kadar yıkayın.Suyunu suzun. Bir tavada bol sıvıyağ kızdırın ve patatesleri icinde kızartın.Kağıt havlu uzerine cıkartıp yağını suzun. Bonfileyi ince uzun kesin. Yağsız teflon tavada kavurun. Ateşten alın ve zaman gecirmeden tereyağını etlere katıp karıştırın. Karabiber, kırmızı pul biber, kimyon ve nane ile tatlandırın.Sarmısağı soyup havanda ezin. Yoğurda ekleyin. Kızarmış patatesleri servis tabağına alın.Uzerine eti koyup, yoğurt gezdirin. Roka ile servis yapın.

Ege patlıcanı
Bu Gorsel Silinmiş veya Bulunamadı! Malzemeler:2 adet bostan patlıcanı, 150 gr tulum peyniri, 4 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz

Yapılışı: Bostan patlıcanını yıkayıp kuruladıktan sonra fırında kozleyin. Fırından cıkarır cıkarmaz uzunlamasına ortadan ikiye yarıp, tuzla tatlandırın.Tulum peynirini catalla iyice ezin. Peyniri sıcak patlıcanların icine doldurun. Uzerlerine zeytinyağını gezdirip, bekletmeden servis yapın.

Lokma

Bu Gorsel Silinmiş veya Bulunamadı! Malzemeler:2 su bardağı un, 3 adet yumurta, 1 su bardağı yoğurt, 2 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı karbonat, 1 tatlı kaşığı limon suyu, 1 adet limon kabuğu rendesi, kızartmak icin sıvıyağ

Yapılışı:

Şerbet icin şeker, limon suyu ve 2 su bardağı suyu bir tencereye koyup 10 dakika kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Bir kapta yoğurdu puruzsuz bir yuzey elde edene kadar cırpın. Unu derin bir kaba boşaltın, ortasını cukurlaştırıp yoğurdu katın. Yumurta, limon kabuğu rendesi karbonatı ekleyip
karıştırın. Sıvı yağı kızdırın. Hamurdan kaşıkla bilye buyukluğunde parcalar
alıp kızgın yağda kızartın. Kızaran lokmaları delikli bir kepce yardımı ile yağdan cıkarın ve bekletmeden şerbete koyun. İsteğinize gore sıcak ya da soğuk servis yapın.