¾ su bardağı yeşil mercimek
1 su bardağı pilavlık bulgur
2~2.5 su bardağı sıcak su
1 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
70 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Mercimekli bulgur pilavı hazırlanışı
Mercimeği tencereye alın. Uzerini gececek kadar su ekleyip orta ateşte yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Suyunu suzup soğumaya bırakın. Soğanı yemeklik doğrayıp ayrı bir tencerede zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Bulgur ile tereyağını ekleyin ve 5 dakika kavurun. Sıcak su ekleyip once yuksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte kapağı kapalı olarak 20 dakika pişirin. Haşlanmış mercimekleri, tuz, karabiber ilave edin ve yavaşca karıştırın. 10 dakika daha pişirin. Ocaktan alıp kapak ile arasına kağıt havlu yerleştirin ve 15 dakika dinlendirin. Sıcak servis yapın.