Bu kek harika..
POLONYA mutfağına has,leziz bir tat..
denemelisiniz
(kaynak:Kitchen Oclock)



5yumurta
1/4 kutu pudra şekeri
1 pkt vanilya
1 pkt kabartma tozu
1 pkt margarin (oda sıcaklığında)
3 su br un
1 yemek kaşığı kakao
1 su br toz şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 cay tabağı kadar marmelat veya recel

Once yumurtaların akları ile sarılarını ayırın.Yumurta sarıları ile pudra şekerini iyice cırpın.Daha sonra icine margarini ilave edip bir muddet daha cırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı birlikte eleyerek bu karışıma ilave edin ve elinizle yoğurun.
Hamurunuzu 3 eşit parcaya bolun. Bir parcasına kakaoyu katıp iyice yoğurun.
Biri kakaolu olmak uzere iki parca hamuru dondurucuya koyun.
-Kalan parcayı yağlanıp unlanmış yuvarlak kalıbınıza yayın (kelepceli kalıp olmasını oneririm)
-Dondurucuda 15-20 dakika beklemiş olan kakaolu hamurunuzu, rendenin buyuk kısmı ile kalıba yaydığınız hamurun uzerine rendeleyin. Ancak rendelemeden hemen once kalıba yaydığınız sade hamurun uzerine receli veya marmelatı surun.
Diğer tarafta ayırdığınız yumurtaların aklarını bir cimdik tuzla kopurene kadar mikserle cırpın.Toz şekeride azar azar ilave edip tekrar cırpın ve en son nişastayı ekleyin. 5 dakika kadar daha cırptığınız bu karışımı ( kopuk şeklinde olacak) rendelenmiş kakaolu hamurun uzerine yayın.
Ayırmış olduğunuz son parca hamuruda kopuklu karışımın uzerine rendeleyin.
Onceden 150 derecede ısıtılmış fırında 40 dakika kadar pişirin.
Afiyet olsun....