Misafirlerime yapiyorum cok begeniyorlar hatta aralarindakinin biskuvi olduguna inanmiyorlar
deneyin derim arkadaslar.
aslinda ben bunu cikolatali biskuvi ile yapiyorum ama evde kalmamis buda cok guzel oldu her ikisiylede yapabilirsiniz.
malzemeleri hazir edin. kremsantiyi hazirlayin.
bir paket potibor biskuvi
muhallebi icin 1 litre sut
7 y.k. kasik seker
6 y.k. kasik dolusu un
4 y.k kasik kakao
1 vanilya sekeri arzu edilirse
1 bardak ayriyeten sekerli sut.
ustu icin kremsanti
ve cukolata
Bir tencereye 1 litre sutu dokun isinmaya baslasin bir yandan tepsiye bir sira biskuvi dizin.
daha sonra 7 kasik sekeri unu ve vanilyayi ekleyip devamli karistirin kaynamaya yakin kakaoyuda ekleyip karistirarak pisirin ocaktan indirin.
tepsiye siraladigimiz biskuvileri ayriyeten bir barda sutu birazcik ilitip icine 1 y. k. seker koyarak uzerine gezdirin hepsini deyil ve muhallebinin birazini biskuvilerin uzerine dokun.
tekrar ayni islemi yapin 3 kat biskuvi olacak en son muhallebiyide doktukten sonra sogumaya birakin.
biraz soguyunca kremsantiyi uzerine surdukten sonra cikolata rendeleyip buz dolabinda 2 saat bekletin.
misafirinizin gelecegini biliyorsaniz aksamdan yapin daha lezzetli oluyor.
afiyet bal seker olsun.