tadını cok begeneceksınız...



3 haslanmış patates
15-20 mantar
1 sogan
2 kasık tereyagı
1 havuc
yarım demet maydanoz
4 corba kasıgı un
2 yumurta
tuz
karabiber
kızartmak icin sıvıyag

pataesleri ez.ic malzemyı hazırla.tereyagı tavaya al erit.soganı dogra yagda kavur.ıce dogradıgınız havucu ekle.5 dk sotele.iince kıyılmış mantarları ekle.1-2 dk pişir.kıyılmıs maydanoz ve baharatları ekle.sogumaya bırak.dıger tarafta ezdıgınız patateslerin uzerine un,yumurta,tuz ekle yogur.hamurdan yumurta buyuklugunde parcalar kopar.avuc icinizden tasacak sekılde elınızde acın.ortasına mantarlı harctan koy.kofte sekli ver.malzemeler bıtene kadar devam et.bol kızgın yagda kızart.kagıt havluyla fazla yagını suz servis yap.