cok SIK ve lezzetli bir ikili

not burada verdigim malzemeler iki kisiliktir.malzemeleri cogaltarak ayni sonucu alabilirsiniz.

patlican tava icin malzemeler

2 adet patlican
2 adet kuru sogan
3 dis sarimsak
2 adet orta boy patates
2 domates 2 sivri biber
birazcik dogranmis maydonoz
250 gr kusbasi et
sivi yag,salca sicak su ve arzuya gore baharat


sehriyeli pilav icin

1 su bardağı arpa şehriye
1,5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı sıvı yağ
tuz
Kaynar su

patlican tavayi yapmak icin once soganlari fazla ince dogramadan dograyin biraz sivi yada teflon tavada pembelesene kadar kavurun daha sonra etleri ilave edip etleri kavurun soydugunuz ve yarim ay seklinde dogradiginiz patatesleri dizin tavaya uzerine soydugunuz ve uzun uzun dogradiginiz patlicanlari dizin.dogradiginiz domates ve biberleri sarimsaklarida ekleyin ve 1.5 yemek kasigi salcayi 1 kase sicak suda eritin icine arzu ettiginiz baharatlarida ekleyin yemegin uzerine dokun hepsini degil ama yemegin suyu cektikce pisene kadar ekleyin suyu eger o su yetmezse salcasiz sicak su ekleyebilirsiniz tuzunuda attiktan sonra agzini kapatip kisik ateste pisene kadar karistirmayin.pistikten sonra uzerine kiyimlmis maydonozlari ekleyin.

sehriye pilavi icin
Arpa şehriyeler yağda rengi donene kadar iyice kavrulur.
Uzerini 1 cm gececek kadar kaynar su ve tuz eklenip kapağı kapalı olarak suyu cektirilir.
Suyunu ceken pilavın altı kapatılıp, karıştırılır.
yarim su bardağı kaynar su pilava katılıp kapağı kapalı şekilde 15 dakika demlendirilir.

afiyet olsun.