Alıntıdır...
2 su bardağı pirinc
3 su bardağı tavuksuyu veya su
2 adet derisiz kemiksiz tavuk goğsu
Cay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy domates
4-5 adet yeşil biber
Tuz,karabiber,kimyon
1-Pirinclere tuz ve uzerini gececek kadar kaynar su ekleyip en az yarım saat bekletelim.
2-Tavuk goğsunu kuşbaşı şeklinde doğrayalım.
3-Yağın yarısını bir tencereye alıp tavukları soteleyelim.İnce kıyılmış soğanı ilave edelim.
4-İnce kıyılmış biber ve domatesleride ekleyip bir kac kez karıştıralım.Baharatlarıda ilave edip ocaktan alalım.
5-Pirincleri soğuk suyla nışastası gidene dek iyice durulayalım.Bir tencereye kalan yağı alıp pirincler şeffaflaşana dek kavuralım.
6-Servis aşamasında ters cevirebileceğiniz bir tencereye hazırladığımız tavuğu dizelim.Uzerine kavurduğumuz pirincleri ekleyelim.
7-Sıcak 3 su bardağı suyu ilave edip kısık ateşte pilavımız suyunu cekene dek pişirelim.Ocaktan alalım.Yaklaşık 15 dakika kapağını acmadan demlenmesini bekleyelim
8-Tencereyi servis tabağına ters cevirelim.Yemeğimiz servise hazır.AFİYET OLSUN...