Oldukca lezzetli bir pasta

Ispanaklar yıkanır, ince ince doğranır, diriliğinin gitmesi icin az yağda hafif kavurun. Daha sonra blender ya da robottan gecirin.

4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
Yarım su bardağından biraz fazla sıvıyağ
1 bardak ıspanak puresi
2 bardak un
1 paket kabartma tozu
1 paket krem şanti
Toz antep fıstığı

Once yumurta ile şekeri cırpın. Ardından sıvıyağ ve ıspanağı ekleyin. Elenmiş un ve kabartma tozunu da katıp iyice cırpın (biraz sulu bir hamur oluyor). Soğuk fırında pişirin. O sırada toz krem şantiyi 1 bardak soğuk sutle hazırlayıp yarım saat kadar buzlukta dinlendirin. Kek piştikten ve iyice soğuduktan sonra yatay bir bicimde ikiye ayırın. İcine krem şantinin ve toz fıstığın bir kısmını koyup sıvayın. Diğer parcayla kekin uzerini kapattıktan sonra kalan krem şanti ile sıvayın ve toz fıstık ile susleyin. Afiyet olsun...