Daha once hic bamya kızarttınız mı?
Cevabınız evetse;bu enfes tadı keşfetmişsiniz demektir;hayır ise doğru mutafağa koşun derim;bana gore tam anlamı ile damak catlatan bir tat..
Cok bilinen bir yemek değil..
Tadan herkesten tam not alan ;harika bir ara sıcak..
Ustelik cok cok az malzeme ile ve cok kısa zamanda hazırlanıyor ..
Kahvaltıda;cay davetlerinizde;akşam yemeklerinde gunun her saati afiyetle yiyebileceğiniz;son derece basit ama harika bir yemek..
Hem farklılık hem lezzet istiyorsanız buyrun..
Klasik bamya yemeğini sevmeyenler icin de guzel bir alternatif..
Dilediğiniz kadar bamya
Limon
Tuz
Tereyağı
Sarımsak
Domates
Kızartmak icin yağ
Bir kapta limonlu su hazırlayınız icersine koni şeklinde kestiğiniz bamyaları bir muddet bekletiniz..
Daha sonra bamyaları suzup kağıt havlu ile kurutunuz..
Bir tencere ve ya tavaya yarım cay bardağı kadar yağ ekleyip kızdırın;bamyaları kızan yağda orta ateşte 15 dk kadar pişirin (aynı biber kızartır gibi..)
Kızaran bamyaları tabağa alın..
Sosu icin
5-6 adet domates rendesi ;tuz ve 3-4 diş sarımsak gerekiyor..
Tereyağı eritip sarımsakları ince ince kıyıp kavuruyoruz;1-2 dk sonra domatesleri ve azıcık tuz ekleyip 5 dk kadar pişiriyoruz
(daha sulu olsun isterseniz su katabilirsiniz..)
Pişen sosumuzu hic soğutmadan,bamyaların uzerine dokup uzerini kapatıp 20 dk kadar bekletiyoruz..(birbirleri ile kaynaşıyor,servis vaktini keyiflendirmek icin bekliyorlar

Veee enfes bamyalar hazır!...
parmaklarınızı yiyeceksiniz

Dilerseniz yoğurtla servis edin..
(sosta mutlaka az da olsa sarımsak kullanın lutfen kızartmanın tadını almak istiyorsanız salca ile değil has domatesle hazırlayın tarife harfiyen uyarsanız enfes bir yemek ,masanızda yerini alacak

afiyet olsun