oncelikle bu corabayı doverek terbiye eip oyle sofraya getiriyorum


8 s.bardağı su
sıvıyağ
bi yemek kaşığı salca
yarım su bardağı arpa şehriye
tavuk bulyon
tuz
6-7 dal maydanoz
terbiyesi icin:1 yumurta sarısı
yarım limonun suyu
2 corba kaşığı un
2 corba kaşığı yoğurt
oncelikle az yağda salcayı kavuruyoruz,kavrulan salcaya su,tuz ve bulyonu ekleyip kaynamasını bekliyoruz.kaynayan suya şehriyeleri ekleyip 10-15 dk şehriyeler pişene kadar pişiriyoruz diğer taraftan terbiyesini hazırlıyoruz bunun icin bi kaba yumurta sarısı ve tum şehriye malzemelerini ekleyip cırpıyoruz corbaya eklemneden once kesilmemesi icin corbanın suyundan terbiyeye bi iki kaşık ekleyip karıştırıyoruz ve daha sonra corbaya yavaş yavaş ekliyoruz altını kısıyoruz kaynamaya devam eden corbaya ince kıydığımız maydanozları ekliyoruz bi taşım daha kaynatım kapatıyoruz afiyet olsun....
