Hani cocukluğumuzda annemiz kurabiye yapar,tum ev mis gibi kokardı,yemek icin heyecanlanırdık ya işte o ozlediğimiz kurabiyelerden arkadaşlar.Bizim yoremizde ismi 'Memur Kurabiyesi' olarakta gecerdi.Buyrun tarife.....
Oncelikle portakallarımızın kabuklarını rendemizin orta incelikteki kısmıyla rendeleyip,1 yemek kaşığı şeker ekleyip bekletelim.
Portakallarımızın suyunu kurabiyemizin icinde kullanmak uzere hazır edelim.
*3 portakal
*2 yumurta sarısı
*1 paket margarin
*1 cay bardağı sıvı yağ
*6 yemek kaşığı toz şeker(Şeker tadını tamamen hissetmek isterseniz miktarı 1-2 kaşık daha artırabilirsiniz)
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*Aldığı kadar un
Oda ısısındaki margarinimizi,sıvı yağımızı ,yumurta sarılarımızı ve şekerimizi bir sure cırpalım veya karıştıralım. Uzerine portakal suyumuzu,rendelemiş olduğumuz portakalın kabuklarını,unu,k.tozunu,vanilyayı ekleyip yoğurmaya başlayalım.Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına gelinceye dek un eklemeye devam edelim.Hazırladığımız kurabiye hamurumuzu şayet vaktimiz var ise uzerini ortup yarım saat dinlendirelim.Hamurdan istediğimiz buyuklukte parcalar koparıp yuvarlayıp tepsiye dizelim.Uzerlerine yumurta akı surup şeker serpelim.Onceden 180 derece ısıttığımız fırında 25-30 dk pişirelim.Afiyet olsun