goruntusune bayıldığım kurabiyem

yumurtalar ve margarin oda sıcaklığında olduğunda daha iyi sonuc alınıyor..
*250 gr. oda sıcaklığında tereyağ veya margarin
*2 adet yumurta
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*aldığı kadar un
*2 corba kaşığı kakao
Derin bir kasede once yağ, yumurta, pudra şekeri karıştırılır. Kabartma tozu ve bir miktar un başka bir kasede karıştırılır ve onceki karışıma eklenir.
Hamur henuz cıvık haldeyken yarısından azı bir kenara alınarak icine kakao eklenir. İki hamura da azar azar un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir. Hamurlar strec filme sarılarak 15 -20 dk. dolapta dinlendirilir. Sade ve kakaolu hamurlar ayrı ayrı un serpilmiş tezgahta dikdortgen biciminde acılır.Sade hamurun uzerine kakaolu hamur yerleştirilerek rulo şeklinde sarılır. Hamur strec filme sarılarak dolapta 1-2 saat bekletilir. Dolaptan cıkarılan hamur 1/2 cm kalınlığında dilimlenip tepsiye dizilir. Onceden biraz ısıtılmış 175°C fırında 15-20 dk. pişirilir.