ben bu eti aneanem sayesinde cok sevdim
gecen yaz
elleri dert gormesin
onun elinden yemekde ayri bir lezzetliydi
et yemem kolay kolay cunku
dunde iftar icin canim cekdi
ve aneanemi arayip sordum

az siviyagda etleri kapagi kapali pisirdim biraz
o sirada sogani ortadan bodum ve uzun uzun dogradim ne cok kalin ne cok ince
biberlerinde yarisini kullandim uzun seritler seklinde dogradim
sarimsagida incecik kiydim
domatesleride kabuguyla kup kup dogradim
5oogr kus basi et(ben sut dana kullandim digerlerini yiyemedigim icin)
1adet buyuk kuru sogan
3adet yarimsar renkli dolmalik biber
2-3adet domates
1-2dis sarimsak
tuz,
karabiber,
pulbiber,
kekik
kuru yada taze feslegen(arzuya gore)
az pisirdigim etlerin icine
butun sebseleri ilave ettim
daha sonrada baharatlari ekledim ve yine kapagini kapatarak pisirdim
en son kapagi acik bir guzel kavurdum
affiyet bal seker olsun