lezzetli bir tarif

Beşamel sos icin
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
1,5-2 su bardağı sut
tuz,karabiber,muskat cevizi

Malzemeler
1 kg kabak
500 gr kıyma
2 adet kuru sogan
1 adet buyuk domates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz ve karabiber

yapılışı
Kabakların iki başını kesip , uzunlamasına ikiye bolelim. Tuzlu kaynar suda, biraz haşlayalım kabaklar, yenecek kadar pişmeli, cok pişip de erimemelidir. iki başları kapalı olmak şartıyla ,iclerini cay kaşığıyla sandal gibi oyalım ve bu kabakları , yağladığımız fırın tepsisine dizelim.
1 yemek kaşığı sıvı yagda ince dogradıgımız soğanları kavuralım, kıymamızıda koyalım suyunu salıp cekinceye kadar kavurmalıyız, kıyma yağına binince biraz daha kavuralım, kabuklarını soyup ince ince kıydığımız domatesi de yeterince tuz ve karabiberle birlikte kıymaya ilave edelim. kabakların icinden cıkardıgımız, kabakları ince ince kıyalım, kıymamızın icine ilave edelim ve kabakların icine dolduralım. Beşamel sosumuzu kıymamızın uzerine serelim. Kaşar peyniri rendesini sespip, uzeri kızarana kadar fırında pişirelim.
Beşamel sosunu bir kaşık yaglan,unumuzu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve soguk sutlenpişirmeye devam ederiz akıcı bir sos elde edilir, eger katı olursa birazdaha sut ekleye bilirsiniz en son tuz,karabiber,muskat cevizi eklenir sosumuz hazırdır.