Oldukca hafif bir kek diyet yapanlar icin uygundur..Resimdeki tarifte kepekli un ve esmer şeker kullanılmıştır

- 3 yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker(esmer şekerde olur)
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un(diyetteyseniz kepekli un)
- 1 su bardağı rendelenmiş havuc
- 5 adet kuru kayısı (kup kup doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı tarcın
- 1 cay bardağı dovulmuş ceviz



*Yumurta ve şeker mikserle kopurene kadar cırpılır. *Un ve kabartma tozu dışındaki malzemeler eklenir ve mikserle bir kez daha cırpılır.
*Un ve kabartma tozu karışımın uzerine eklenir ve tahta kaşıkla un karışana kadar karıştırılır. (unu ve kabartma tozunu ekledikden sonra mikserle cırpmak kekin kabarmasını engelliyor)
*Yağlanmış tepsi veya kalıba dokulur.Onceden 175 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.
*Pişip pişmediğini anlamak icin bir bıcak veya kurdan keke batırılır, temiz cıkıyorsa pişmiş demektir.
*İstenirse soğudukdan sonra uzerine pudra şekeri serpilebilir.