cok guzel ve dayanilmaz tat.
buzdalabindan 1 paket margarin oda sicakligina cikarilir.elmalar rendelenip tarcin ve toz sekerle beraber bir teflon tavada karamel rengini ve suyunu cekene kadar kavrulur.daha sonra icine dovulmus ceviz atilir.
hamuru icin:
1 yani 250 gr.paket margarin
1 subardagi toz seker
1 su bardagi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
alabildigi kadar un
ic malzemesi:
5 adet elma
1 su bardagi toz seker
1 yemek kasigi toz tarcin
1 cay bardagi dovulmus ceviz
oncelikle pastanin elmali ic harci yapilir.
hazirlik asamasinda anlattim nasil yapildigini ama bir daha yazim elmalar rendelenip tarcin ve toz sekerle beraber bir teflon tavada karamel rengini ve suyunu cekene kadar kavrulur.
daha sonra icine dovulmus ceviz atilir.daha sonra hamurun butun malzemeleri katilip bir kapta yogurulur.kulak memesi yumausakliginda hamur elde edilir.yogurulan hamurdan 6 beze elde edilir bu bezeleri merdane yardimiyla aciyoruz fazla buyuk olmicak ne ince ne kalin olcak buyuk pasta tabagi buyuklugunde olcak ve bunu pizza dilimler gibi dilimlicez 8 dilim olcak her bezeyi bu sekilde acip dilimleyecegiz.dilimlerin icine elmali harctan koyup sigara boregi sarar gibi sarcaz kalin ucundann ince ucuna yani bu yaptiklarimizi firin tepsisine dizip (yaglanmiyacak tepsiler )firina verceksiniz
onceden isitilmis 230 derecelik firina ustleri cok yanmadan pistiginden emin olduktan sonra alin firindan tepsileri biraz soguduktan sonra uzerine pudra sekeri serpin ve pastaniz servise hazir.....
umarim aciklayici olmusumdur kizlar ilk kez yazdim bakalim begenecekmisiniz.afiyet olsun