1 paket tost ekmeği
1 adet ufakca haşlanmış tavuk goğsu
200 gr kadar suzme yoğurt
200 gr kadar mayonez,
2 diş sarmısak
tuz
1 su bardağı sut.( her tost ekmeği diliminin ustune bir corba kaşığı dokmek icin )
1 adet haşlanmış yumurta
1 yemek kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı pul biber
yeterince dereotu ( suslemek icin )

Once tavuk goğsunu tuzla beraber haşlayın. Haşlandıktan sonra sarmısakla beraber rondoya atarak iyice parcalayın.
Suzme yoğut ve mayonezi bir kapta iyice karıştırın, karıştırdığınız malzemeyi ikiye ayırın.
Yoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parcasına, tavuklu malzemeti ekleyerek, bunuda iyice karıştırın.
Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sutle ıslatın, ustune tavuklu karışımdan guzelce surun, ic malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz.
ikinci tost ekmeğini yine sutle ıslatarak , az once ustune ic harcı surduğunuz dilimin uzerine yerleştirin ve onun uzerine de ic harcından doşeyin.
Tum tost ekmeği dilimleri bitinceye kadar bu işlemi devam ettirin. Ekmekler aralarında harclarla beraber bir kule gibi ust uste konacak. Sonra kulenin en altından ve en ustunden dikkatlice tutarak , kullanacağınız servis tabağına yatay baton oluşturacak şekilde yatırın.
Ayırdığınız yoğur-mayonez karışımından cok az bir miktar ayırarak kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin ustunu kaplayın. ve ustune aleminyum folyoyu cok gevşekce kapatarak buzdolabına koyun ve bir gece bekletin.
Servis yapacağınız zaman salatayı dolaptan cıkarın, az miktarda ayırdığınız yoğurtlu, mayonezli karışımla, folyonun bozduğu ust kaplamasını duzeltin.
Bir adet yumurtayı haşlayın, sarısı ve beyazı ile birlikte rendenin kucuk tarafı ile rendeleyin. Resimde gorulduğpu gibi verev verev salatanın ustune dokun, aynı şekilde nane ve pul biberi de dokun.
Dereotunu yıkadıktan sonra, iri dallarından ayırın ve pasta salatamızın etrafına duzgunce yerleştirin. Salatamız bir bahceye benzesin.
Tost ekmeği salatası servise hazırdır. Afiyet Olsun...