2 corba kaşığı zeytinyağı
1.5 su bardağı pirinc
2 corba kaşığı tel şehriye
3 arpacık soğan
2 pırasa
2 havuc
4 cay bardağı su
1 su bardağı haşlanmış kuru fasulye
Sos icin:
2 konserve salcalık kırmızıbiber
1 limonun suyu
6 corba kaşığı uzum sirkesi
6 corba kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Zeytinyağını ısıtıp tel şehriyeyi kavurun. Pirinci yıkayıp suzun. Tel şehriyenin uzerine ilave edip 2-3 dakika daha kavurun. Su ve tuzu ilave edip kısık ateşte pişirin. Soğanları temizleyip kup kup doğrayın. Pırasayı temizleyip ince halkalar şeklinde doğrayın. Havucu temizleyip kucuk kupler halinde doğrayın ve tuzlu kaynar suda 2 dakika haşlayın. Fasulye ve diğer malzemeleri bir kapta karıştırın.
Sos icin; biberlerin cekirdeklerini temizleyip kıyın. Bir kÂsede limon suyu, sirke, sıvıyağ, tuz ve karabiberi karıştırın. Biberi ilave edin. Salatanın uzerine dokup harmanlayın. 10 dakika buzdolabında bekletin. Servis tabaklarına alıp servis yapın.