
500 gr kıyma
1 soğan
3 domates
3 yeşilbiber
kırmızı pulbiber, karabiber, tuz
1 tatlı kaşığı biber salcası
1 talı kaşığı domates salcası
1 corba kaşığı nar ekşisi
2 corba kaşığı zeytinyağı
Ustunu yağlamak icin
Tereyağı
Kıymayı kavurun ve ayrı bir yerde yemeklik doğranmış soğanları zeytinyağında soteleyin, sonra biberleri koyun birkac sefer cevirin. Kup kup doğranmış domatesleri, salcaları da katın sotelemeye devam edin. En son kavurduğunuz kıymayı da ekleyin, malzemeler birbirleriyle butunleşinceye kadar pişirmeye devam edin, ateşten almadan once baharatları , nar ekşisini katın. Eğer sade severseniz, domates ve yeşilbiber koymadan da yapabilirsiniz. Genelde Samsun'da coğu kişi sade şekliyle yapar. Ama bu şekilde cok daha lezzetli oluyor . İc malzemeyi fırına yollayın, sizde cay suyunu koyup, masayı hazırlayın
