cok leziz bereketli ve doyurucu bir yemek!

nohutumuzu geceden suya koyalım.

1 kg tavuk budu
yarım kg nohut
1 kg yufka
3 yemek kaşığı salca
2 orta boy soğan
tuz
karabiber
kimyon
nane
sarımsak
yoğurt
2 yemek kaşığı tereyağ
yarım su bardağı zeytinyağı

duduklu tencereye (daha hızlı olması icin duduklu diyorum,isteyenler normal tencerede de pişirebilir) zeytinyağımızı koyalım.yemeklik doğradığımız soğanlarımızı oldurup 2 yemek kaşığı salcamızı ekleyelim.salca kavrulduktan sonra 2 tane tavuk budumuzu,suyunu suzup yıkadığımız nohutlarımızı ekleyelim.damak tadımıza gore tuz karabiber kimyon ekleyip malzemeyi 4 parmak gececek kadar su koyalım ve kapağını kapatalım.yarım saat pişirelim.
yufkalarımızı ust uste koyup 1 parmak kalınlığında şeritler keselim ve hafif yağladığımız fırın tepsisine dağınık birşekilde koyup uzerleri pembeleşene kıtır kıtır olana kadar fırında pişirelim.
diğer tavuk butlarımızı da az suyla haşlayalım.nohutun icine koyduğumuz butları ve ayrıca haşladığımız butları soğuyunca didikleyelim kemiklerini ayıralım.
sarımsaklı yoğurt yapalım.
tereyağını eritip 1 yemek kaşığı salcayı ekleyip kavuralım.
geniş servis tabağına once 1 avuc kadar kıtır yufkalarımızdan koyalım.nohut yemeğini bol suyla yufkaların uzerine gezdirelim.uzerine didiklediğimiz tavuk parcalarından dizelim.sarımsaklı yoğurtla uzerini kapatıp tereyağlı salcalı sosumuzu gezdirelim ve nane ile susleyelim.
afiyet olsun hanımlar inşallah beğenirsiniz )