
1 cay bardağı yoğurt
1 cay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 cay kaşığı karbonat (veya kabartma tozu)
1 cay kaşığı tuz
Alabildiğince un (kulak memesinden cok az katıca bir hamur yapılacak)
Kızartmak icin;
1 su bardağı sıvıyağ
Derin bir karıştırma kabının icine yumurtayı kırın, yoğurt, sıvıyağ, tuz ve karbonatı ekleyin.
Bir taraftan da azar azar ve yavaş yavaş un ilavesiyle hamuru toplamaya ve yoğurmaya başlayın.
Kulak memesinden cok az sert olacak bir hamur elde ettiğinizde, ılık bir yerde en az 20 dakika dinlenmeye bırakın.
Dinlenen ve iyice ozleşen hamurdan bir orta boy yumurta buyukluğunde parcalar koparıp, elinizle yuvarlayıp, sonra da mekik şekline getirin.
Sonra bu mekik hamurlarını bir halbur ya da rendenin iri gozlerine koyup, tam orta kısmına uc parmağınızla bastırıp, dışkırmına rendenin ya da kalburun şeklini cıkarıp, elinizi kendinize doğru cekin.
Geniş bir tavadaki cok kızgın olmayan yağda, orta ateşte kızartmaya koyun.
Kızaran hurmaları sıcak veya ılık olarak servise sunun.
alıntı