genelde kurban bayramlarında yapılan yoresel yemeğimiz
isteğe gore akciğer konulmasada olur.
Malzemeler:
.1 koyun gomleği (Karın zarı)
.2 su bardağı su
.350 gr karaciğer
.150 gr akciğer
.Yarım su bardağı pirinc
.2 corba kaşığı sıvıyağ
.2 corba kaşığı dolmalık fıstık
.2 corba kaşığı kuşuzumu
.3 dal taze soğan
.1 corba kaşığı nane
.1 cay kaşığı karabiber
.1 yumurta
.3 domates
.6 kıvırcık yaprağı
.Tuz
Koyun gomleğini iyice yıkayıp 1 bardak sıcak suda 5 dakika bekletin. Gomleği suzgece alıp suyu daha sonra kullanmak uzere saklayın. Karaciğerin zarını soyun. Akciğer ve karaciğeri yıkayıp bıcakla kıyın.
* Ciğerleri tavaya alıp tuz ekleyin. Suyunu salıp cekinceye kadar karıştırarak pişirin. Pirinci yıkayıp suzun.
* Bir tencerede sıvıyağı ısıtıp dolmalık fıstıkları pembeleşinceye kadar kavurun. Pirinc, 1 su bardağı sıcak su, kuşuzumu ve tuz ilave edip karıştırın. Suyunu cekinceye kadar pişirip ateşten alın. Taze soğanı ince ince doğrayın. İc malzemeye ekleyip karıştırın. 10 dakika dinlendirin. Ciğer, nane ve karabiberi ic malzemeye ilave edip karıştırın.
* Koyun gomleğini 6 parcaya ayırın. Ortalarına ic malzemeden yerleştirip bohca şeklinde kapatın. Ters cevirip hafifce yassılaştırın. Fırın tepsisine dizin. Uzerlerine cırpılmış yumurta surun. Koyun gomleğini beklettiğiniz suyu ısıtıp ciğer sarmalarının uzerine gezdirin. Onceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Kıvırcıkları yıkayıp suzun ve servis tabağına dizin. Uzerlerine ciğer sarmaları yerleştirip domates dilimleri eşliğinde servis yapın.
afiyet olsun bayanlar