
1 su bardağı pirinc
3 corba kaşığı margarin
1 adet soğan
2 corba kaşığı dolmalık fıstık
6 adet kuru kayısı
3 corba kaşığı ceviz
Yarım cay kaşığı tarcın
Yarım cay kaşığı toz şeker
1 1/2 su bardağı tavuk suyu
Karabiber Tuz
Pirinci bol suyla yıkayın ve tuzlu suda yaklaşık iki saat kadar bekletin.Başka bir tencereye margarini koyun ve icine rendelenmiş soğanı ilave edin. Hafif ateşte pembeleşinceye kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ve pirinci de ekleyip 1-2 dakika daha cevirin. Kucuk doğranmış kayısı ve iri kıyılmış cevizi de tencereye ekleyin. Daha sonra tarcın, şeker, karabiber, tuz ve tavuk suyunu da ekleyip karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve su kaynayınca ateşi kısın. Pirinc suyunu cekene kadar pişirin.Tencereyi ocaktan alıp, uzerine bir bez yada kağıt havlu ortun. 30 dakika dinlendirip iyice demlenmesini sağlayın. Sıcak olarak servis yapın.Afiyet olsun