Malzemeler
2 Yumurta,
1 Paket Margarin,
6 Yemek kaşığı Pudra şekeri,
1 Paket Kabartma tozu
1 Paket Vanilya
2 Yemek kaşığı Yoğurt
İc Malzemeleri
5 Elma,
1 Cay kaşığı Tarcın,
1 Bardak Ceviz,
Uzeri icin; Pudra şekeri
Yapılışı
İc malzememizi hazırlamak icin elmaları rendeliyoruz. Bir kaba aldıktan sonra tarcın ve cevizi ilave edip biraz kavuruyoruz.
Hamur icin butun malzemeleri bir kaba alıp yoğuruyoruz. Biraz katı bir hamur olacak bu yuzden endişelenmeyin.
Hamurun yoğurulması bittikten sonra hamuru 2-3 cm kalınlığında olacak şekilde merdane yardımı ile acıyoruz daha sonra hamuru buyuk kareler şeklinde kesiyoruz. Uc kısmına ic malzememizi koyduktan sonra kıvırıyoruz.
Fırın sıcaklığı 180 derece biz kontrol ederek pişirdiğimiz icin sure olarak belirtemiyorum ama tahmini olarak 25 dk. sonra kontrol etmeye başlayabilirsiniz.
Pişen elmalı tartlarımız servis tabağına alıp biraz soğuduktan sonra pudra şekeri ile susleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun