arasıcak olarak hazırlayabilceğiniz bu yemeğin balık adetini kendiniz belirleyebilirsiniz
Oncelikle balıkları ayıklayarak kılcıklarını cıkarıp yıkıyoruz. Asma yapraklarını kaynar suda 2-3 dakika bekleterek suyunu suzuyoruz. Kurusoğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağının tumunu ilave ederek bir kapta kavurduktan sonra ,pirinci ,doğranmış tazesoğan ve maydanozu ,limon suyunu ,tuz ve karabiberi de ekleyip ic malzememizi hazırlıyoruz.
25 adet kucuk boy sardalya balığı
25 adet asma yaprağı
½ Turk kahvesi fincanı pirinc
1 adet taze soğan
2-3 dal maydanoz
1 ortaboy kurusoğan
Yarım limon suyu
½ cay bardağı zeytinyağı
karabiber
tuz
Yaprak icine fotoğraftaki gibi once balığı ,balığın icine az miktarda pirinci koyup sarıyoruz. Dibine asma yaprağı serdiğimiz bir tencereye dizdikten sonra uzerini kapatacak kadar su doldurup kısık ateşte yarım saat kadar pişiriyoruz. Dilerseniz sardığınız yaprakların uzerine de pişirmeden once 1-2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı ilave edebilirsiniz. Sarmalar bu şekilde daha parlak olacaktır. Pişen sarmaları sıcak sıcak servis yapıyoruz.