KELEBEK KURABİYE

Kullanılan Malzemeler
1 su bardağı nişasta
2 su bardağı un
150 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 paket vanilya
1 su bardağı pudra şekeri
1,5 corba kaşığı kakao
1 yumurta
1 cay kaşığı dolusu kabartma tozu
Hazırlık
Yumuşamış margarin ve pudra şekerini derin bir kabın icerisinde elinizle iyice karıştırın.
Yumurta ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
2 su bardağı un ve 1 su bardağı nişastayı ilave edip ele yapışmayan bir hamur elde edin.
Eğer hamur ele yapışıyorsa azar azar un ve nişastadan eşit miktarlarda ekleyerek hamuru toparlayın. (bu aşamada ben 2 yemek kaşığı un ve 2 yemek kaşığı nişasta ilave ettim.)
Tarifin Hazırlanışı
Yaptığınız hamuru iki eşit parcaya ayırıp birine kakaoyu ekleyerek yeniden yoğurun ve kakaonun hamura eşit bir şekilde dağılmasını sağlayın.
Hamurları bir kaba koyup buzdolabında yarım saat dinlendirin.
Buzdolabından cıkardığınız ve bir kac dakika oda sıcaklığında dinlendirdiğiniz iki hamuru da aynı buyuklukte acın (ben hamurlar daha duzgun acılsın ve ust uste koymak kolay olsun diye iki strec film arasında actım) ve hamurları dikkatlice birbirinin uzerine koyun.
Bir kenardan başlayarak hamurları rulo haline getirin.(hamurları rulo olarak sararken biraz sıkı sarın, boşluk kalırsa keserken şekil bozuk oluyor).
Hamurun sonda kalan kenarını keskin bir bıcak yardımı ile duzgunce kesin.(kelebeğin antenlerinin duzgun olması icin)

Konudaki resimlerin ve tariflerin tumu alıntıdır.....

KAYNAK:Tatlıdan Tuzluya