Malzemeler :
4 Yumurta
4 kahve Fincan un
4 kahve Fincan şeker
1,5 yemek kaşığı kakao
Vanilya
2 Adet muz
Kreması :
1 lt sut
1 Su bardağı şeker
1 Su bardağı un
25 gr tereyağı
Vanilya (kremanın icine ılıdıktan sonra arzuya gore damla cikolata veya muz parcaları konulabilir.)
Yapılışı :
Kek 2 aşamalı yapılıyor.Once 2 yumurta ,2 fincan şeker kopuk haline gelene kadar cırpılır unu ve vanilyası ilave edilir.Başka bir kapta aynı işlemin kakaolusu yapılır.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yarısına kakolu yarısına beyaz kek dokulur.170 derecede 8 dakika pişirilir.Ilıyan kekin kenarına 2 adet muz konularak sıkıca rulo yapılır.Rulo halinde yarım saat dinlendirilen kek 1cm kalınlığında kesilerek cukur bir kasenin icine en tipten başlıyarak dizilir.İcerisine krema dokulur kalan kekler kremanın uzerine kapatılıp buz dolabında 1 gece dinlendirilip servis tabağına ters cevrilir.
ALINTIDIR......