CİKOLATALI MUZLU TOPCUKLAR

Malzemeler
2 adet muz
1 paket potibor biskuvi
2 yemek kaşığı suzme bal
2 yemek kaşığı hindistan cevizi rendesi

160gr bitter cikolata
Yarım paket krema
ve
Cubuklar

Yapılışı
Biskuvileri ezip un haline getirelim..
2 adet muzu ezerek pure haline getirelim..
Muz puresini, ezdiğimiz biskuvileri bal ve hindistan cevizi rendesini karıştırma kabına alalım.
Elimizle tum malzeme birbirine girinceye kadar karıştıralm.
Karışımdan orta boy bir ceviz buyukluğunde toplar yapalım cubukları batıralım....
Topları bir bardağa dik olarak koyalım buzdolabında 15 dakika kadar bekletelim.
Bu arada bizde kremayı kucuk bir tencereciğe alalım kaynatmadan ısınmasını sağlayalım..
Yeterince ısınmış olan kremanın icine cikolatamızı kıralım, karıştırarak tamamen erimesini sağlayalım..
Dinlenmiş olan toplarımızı tek tek erittiğimiz cikolataya bulayalım..
Bu aşamadan sonra ben bir tepsiye yan olarak koydum ve buzdolabında donması icin beklettim.
Muzlu toplarımızın cikolatası donduktan sonra servis yapabiliriz..

*Muzlu topcuklarımızı uzerlerine son olarak minik susleme şekerleri serpiştirebilirsiniz..
Bu haliyle daha bir albenili olacaktır..
Ya da cubuklara şirin kurdeleler bağlayabilirsiniz bu şekliyle de doğum gunleri icin iyi bir tarif olacaktır..

Bu tarif her şekliyle cocukların hayır diyemeyecekleri bir tarif ..
Alıntıdır...
kaynak:yemek sepeti