MOZAİK PASTA


3 paket petibor buskuvi
125 gr margarin
5 kaşık kakao
3 kaşık toz şeker
1.5 bardak sut
14 adet buskuvi (parcalanmamış butun halde)
1 cay bardağı hindistan cevizi

3 paket buskuvi bir kabın yada poşetin icinde dovulerek ufalanır...Kucuk bir tencerede margarin eritilir icine sırayla kakao, toz şeker, sut ilave edilir 2-3 dakika kaynayınca ocaktan alınır, bir cay bardağı kadar bu karışımdan kenara ayrılır, buskuvileri geniş bir kaba koyalım uzerine tenceredeki karışımı dokelim bir kaşık yardımıyla iyice karıştıralım fakat asla yoğurmayalım...
daha sonra uzunca bir kaba aluminyum folyo serelim uzerine pastamızı doktukten sonra elimizle piramit şekli verelim,butun halde olan 14 adet buskuvimizi bu piramitin kenarlarına yapıştıralım,daha sonra hazırladığımız karışımdan 1 cay bardağı kadar kenara ayırmıştık onu fırca yardımıyla pastamızın her tarafı kapanacak şekilde surelim,hindistan cevizini doktukten sonra folyoyla kapatıp,2-3 saat buzlukta donduralım..
Alıntıdır...
kaynak:yemek sepeti