PATLICAN KEBABI


MALZEMELER
2 adet orta kalınlık ve boyda patlıcan
250 gr orta yağlı dana kıyma
Tuz, karabiber, kekik, kimyon
1 Corba kaşığı sıvı yağ
1 Yemek kaşığı salca
Sıcak su
Hazırlanışı:
1.Patlıcanları kabukları ince kalacak şekilde alacalı olarak soyun ve tuzlu suda 1 saat bekletin.
2.Patlıcanları kesme tahtasına koyun ve birbirinden ayırmadan aynı boyda serce parmağı kalınlığında dilimleyin.
3.İc harcını hazırlamak icin kıymaya, tuz,, karabiber, kekik ve kimyon ve bir corba kaşığı sıvı yağı ilave edip iyice yoğurun.
4.Elinizle kopardığınız parcaları patlıcan dilimlerinin arasına yerleştirin ve fazlasını alın.
5.Kullanacağınız pişirme kabının buyukluğune gore patlıcanların yarısına gelecek kadar sıcak suyun icinde salcayı eritin ve uzerini aluminyum folyo ile kapatarak onceden 200 dereceye ısıtılmış fırında patlıcanlar pişinceye kadar pişirin.
Alıntıdır..
kaynak:yemek sepeti