CİLEKLİ MUHALLEBİ

Malzemeler
Yarım kg cilek
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
15 gram toz jelatin (bitkisel)
Muhallebisi icin:
İki bucuk su bardağı sut
1 corba kaşığı un
1 corba kaşığı nişasta
Yarım su bardağı tozşeker
1 cay kaşığı vanilya,
1 adet yumurta
YAPILIŞI
Cilekleri kucuk doğradıktan sonra bir kaba alın. Şeker ve suyu ekleyip yarım saat bekletin. Bu surenin
sonunda toz jelatini ilave edin. Kısık ateşte surekli karıştırarak kaynayana dek pişirin. Kucuk kalıpların dibine
cilekli karışımı paylaştırın. Dolapta, 2-3 saat dinlendirin. 2Muhallebiyi hazırlamak icin, tum muhallebi malzemesini derin bir kaba alın. İyice karıştırdıktan sonra ocağa yerleştirin. Malzemeler muhallebi kıvamını alana dek karıştırarak pişirin. Piştiğinde ocaktan alarak cilek jolesinin uzerine paylaştırın. Buzdolabında 2 saat beklettikten
sonra ters cevirerek servis yapın.
ALINTIDIR..
KAYNAK:tatlıdan tuzluya