CAMFISTIĞI TATLISI



Malzemeler

3 corba kaşığı kıyılmış camfıstığı
3 adet yumurta
Uc bucuk corba kaşığı eritilmiş tuzsuz tereyağı
3 corba kaşığı un
2 corba kaşığı kıyılmış ceviz
2 corba kaşığı kıyılmış badem
Yarım cay kaşığı toz karanfil

Uzeri icin: 1 cay bardağı camfıstığı

Şerbeti icin: 3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
Yarım limonun suyu

Camfıstığı Tatlısı Yapılışı
YUMURTALARIN aklarını ve sarılarını ayırıp, akları kar haline getirin. Sarıları ayrı bir yerde iyice cırpın. Yumurta sarısına tereyağı, un, ceviz, badem, camfıstığı ve karanfil ekleyip karıştırın. Yumurta akını yavaş yavaş ilave edip karıştırın. Yağlanmış fırın tepsisine dokup, uzerine camfıstığı serpiştirin. Onceden ısıtılmış 170 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Şerbet icin tozşeker ve suyu iyice kaynatıp ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Sıcak tatlının uzerine soğuk şerbeti gezdirin. Dilerseniz dondurma veya kaymakla servis yapın.
ALINTIDIR..
KAYNAK:tatlıdan tuzluya